REGULILE CURSEI SPARTANE 2019

Conținut

1. Regulile generale
2. Înregistrare
3. Obstacole
4. Descalificare
5. Reguli speciale pentru cursele Elite și Age Group
6. Reguli speciale pentru cursele Beast și Ultra
7. Comportamentul concurentului
8. Rezultate și evaluare
9.Calificări
10. Echipe
11. Premii pentru câștigători
12. Proteste
13. Sancțiuni anti-doping
14. Dezastre naturale sau preocupări legate de siguranță
 
 
1. REGULI GENERALE (pentru toate disciplinele și toate seriile)

1.1 Toți alergătorii sunt responsabili pentru a întelege și a cunoaște în totalitate Regulile Cursei, înainte de eveniment, Regulile Obstacolelor și cum trebuie făcute Burpee-uri corecte.

1.2 Dacă vreun alergător nu înțelege Regulile Cursei este responsabilitatea sa să-l întrebe organizatorul înainte să calce pe linia de start sau înainte de obstacol.

1.3 Orice instrucții verbale sau scrise furnizate prin mail înainte de cursă, informare de către directorii de curse sau de către voluntarii pe obstacole ori de către mareșalii de curse pot avea prioritate față de aceste Reguli scrise ale Cursei.

1.4 Concurenții aleargă în serii variate (start în valuri), în grupe de câte 250 alergători în fiecare serie. Primele două serii sunt Serii Elite (Elite Heats), separat pentru bărbați la 8:00 a.m. (Serie Elită Bărbați – Elite Heat Men) și pentru femei la 8:15 a.m. (Serie Elită Femei – Elite Heat Women). Seria următoare este Seria Grupului de Vârstă (Age Group Heat) pentru ambele, Bărbați și Femei, însă doar ca indivizi. Seria Grupului de Vârstă poate fi extinsă pe mai multe serii, depinde de interes. După ultima serie Age Group urmează prima cursă Open. Prima cursă Open este urmată de una sau două serii de STG (Spartan Training Group) – serii speciale destinate doar membrilor grupurilor de training din orașe. Alte serii încep la 10:00 a.m., sunt deschise (Serii Deschise – Open Heats), și pot alerga împreună atât bărbați cât și femei.

Exemple de curse:
8:00 Cursa Elite Men Heat (taxă suplimentară 15€, doar pentru bărbați)
8:15 Cursa Elite Women Heat(taxă suplimentară 15€, doar pentru femei)
8:30 Cursa Age Group (taxă suplimentară 10€, doar ca indivizi, pentru ambele sexuri)
8:45 Age Group (acest timp nu va fi vizibil în formularul de înregistrare)
9:00 Age Group (acest timp nu va fi vizibil în formularul de înregistrare)
9:15 Prima cursă Open (taxă suplimentară 8€ pentru ambele sexuri, individual și echipe)
9:30 STG 1 (cu parolă specială doar pentru membrii Training Group)
9:45 STG 2
10:00 Cursa Open (fără taxă suplimentară, pentru toată lumea)

1.5 De obicei, startul seriilor urmează unul după altul într-un interval de 30 de minute, dar aceste intervale pot fi reduse la 15 minute sau și mai puțin. Timpul de start ale fiecărei curse poate fi mutat, depinzând de disciplină, vreme, sezon și numărul de concurenți înregistrați.

1.6 Taxa de participarea la cursa Elite este de 15 € în Grupa de vârstă este de 10 €, iar intrarea în prima cursă Open necesită o taxă suplimentară de 8 €.

1.7 Concurenții trebuie să participe în seria de timp (valul) la care s-au înregistrat. Dacă un concurent va alerga într-o altă serie de timp decât la care s-a înregistrat, va fi descalificat (DQ) și o astfel de participare nu va fi luat în considerare la calificările pentru Trifecta. Orice participant care începe într-un val incorect nu va fi eligibil pentru premii, inclusiv calificarea la orice eveniment de campionat.
 
 
2. ÎNREGISTRARE

2.1 Sistemul nostru de înregistrare CEU îmbunătățită solicită tuturor să creeze obligatoriu un profil (cont personal în sistemul de înregistrare) înainte de a se înregistra la oricare eveniment. Crearea profilului ușurează fiecărui participant să-și administreze evenimentele lor actuale sau următoare, să facă înlocuiri online ușoare, să facă schimbări între serii, să-și creeze factură (aceste caracteristici sunt în construcție momentan) și rapoarte Trifecta în CEU. Astfel de modificări online sunt permise până-n ultimul marți înainte de eveniment. Fiecare schimbare, modificare online a profilului va necesita taxa de service de 5 €.

2.2 Toți concurenții sunt rugați să indice date complete și corecte în formularul de înregistrare. Și evaluarea rezultatului este afectată de vârsta concurentului. Data de naștere indicată în mod incorect în formularul de înregistrare poate rezulta în descalificare fără restituirea taxei de înregistrare.

2.3 Căpitanii de echipă nu ar trebui să indice în formularul de înregistrare adresa lor de mail sau numărul lor de telefon pentru alt membru al echipei. Fiecare membru trebuie să indice în formularul de înregistrare adresa sa de mail și numărul său de telefon.

Notă: Înregistrarea membrilor Training Group la serii STG are o procedură puțin diferită.

2.4 Schimbări la înregistrare pot fi făcute doar înainte de start.

2.5 Comutarea înregistrării între individ și echipă sau viceversa nu este posibil.

2.6 Orice schimbare în înregistrare efectuată în ziua cursei este considerat un serviciu suplimentar si va fi solicitat o taxă de 10€ pentru aceasta.
 
 

3. OBSTACOLE

Cunoașterea depășirii corespunzătoare a obstacolelor reprezintă baza succesului. Manualul de obstacole este o parte esențială a Regulilor de Curse. Pentru MANUALUL DE OBSTACOLE detaliate te rugăm apasă AICI

 
 

4. DESCALIFICAREA (DQ)

Orice înșelăciune rezultă în descalificare imediată. Ca înșelăciune sunt considerate următoarele:

4.1 Eșecul de a urmări traseul specificat și folosirea scurtăturilor. Fiecare participant este responsabil să rămână pe traseul indicat, de aceea sportivii trebuie să înțeleagă, că orientarea rapidă și corectă fac parte din acest sport – alergare prin obstacole pe teren dificil, și este necesar să aibă anumite abilități și aptitudini pentru a parcurge cu succes cursa. Modificarea intenționată de către sportivul sau asociații săi a traseului marcat cade în categoria ”comportament nesportiv”, în conformitate cu aceste reguli. Sportivul care intenționat sau neintenționat părăsește traseul, nefiind capabil să regăsească punctul din traseu unde l-a părăsit pe acesta, va fi descalificat. În unele cazuri, cauzate de exemplu de vreme, vizibilitate redusă sau instrucții incorecte ai organizatorilor, aceste contravenții pot fi rezolvate în mod individual, caz cu caz.

4.2 Părăsirea sau aruncarea oricărei părți ale îmbrăcămintei, pantofilor sau echipamentelor cu care concurentul a început inițial. Toate părțile îmbrăcămintei și echipamentului trebuie să treacă peste obstacole și nimic nu poate fi părăsit pe traseu. Ne referim și la camelbags (rezervor de apă în formă de geantă), steaguri, decorațiuni, peruci, măști, costume, etc. Este interzisă utilizarea oricăror măști, decorațiuni și costume în toate seriile competitive – Elite și Age Groups.

4.3 Ocolirea obstacolelor prin alergarea lângă ele.

4.4 Alergarea fără numărul de concurs (BIB) sau acoperirea acestuia intențională, murdărirea, ascunderea, sau îndepărtarea numărului de concurs. Fiecare concurent trebuie să fie identificată cu numărul său de concurs – o bandă cu numărul intors înainte pe capul său. Banda trebuie purtat vizibil tot timpul pe traseu de la linia de start până la linie de sfârșit. Purtarea bandei pe gât sau pe încheietură nu este acceptabil și va rezulta descalificare. Utilizarea numerelor de concurs anterioare va constitui temei pentru DQ imediat și suspendarea de la viitoarele competiții sportive Spartan pentru o perioadă determinată de oficialii spartani.

4.5 Dacă bărbații folosesc greutățile destinate femeilor.

4.6 Dacă bărbații folosesc treptele ajutătoare dedicate numai femeilor pe Perete (Wall).

4.7 Ascunderea/acoperirea chipului de cronometrare cu o bandă adezivă întunecată (adezivă de conductă – bandă adezivă argintiu) pentru a evita pierderea acestuia,dar cauzând astfel defecțiuni chipului însuși.

4.8 Fiecare persoană care aruncă deșeuri pe pistă, în afara stațiilor de revitalizare sau obstacole, va fi descalificată.

4.9 Acceptarea ajutorului de la alții. Ajutor extern. Nu este permis acceptarea ajutorului de la susţinători / suporteri sau de la membrii echipei de suport. Concurenții nu ar trebui să accepte echipament, îmbrăcăminte, pantofi, apă nici mâncare pe traseu, doar dacă vin din partea organizatorilor.Nu există penalizare pentru comunicare verbală cu personalul medical sau acceptarea ajutorului din partea celorlalți concurenți, cu excepția concurenții Elite, care nu se pot ajuta reciproc pe obstacole. Orice formă de intervenţie fizică din parte personalului medical va rezulta în descalificare imediată.

4.10 Acceptarea ajutorului de la alți alergători. Ajutor intern. Este interzis a da ajutor sau a accepta ajutor între alergătorii Elite sau din Seria Grupului de Vârstă pe perioada cursei. Încălcarea acestei reguli conduce la descalificare. Doar alergătorii Seriei Open se pot ajuta reciproc.

4.11 Eșecul de a termina cursa înainte de Ora limită (Cut-off time) anunţat de organizatori. Orele limită vor fi prevăzute pentru anumite curse (de obicei la disciplinile Beast și Ultra), de cele mai multe ori din cauza siguranței sportivilor. Dacă Ora limită nu va fi respectată, concurentul va fi obligat să renunțe și el/ ea va fi descalificat/ă. Ora limită va fi anunţată de Directorul Cursei înainte de cursă și va fi publicată în Ghidul de Atlet al evenimentului respectiv.

4.12 Abandon (DNF (Do Not Finish))
Fiecare obstacol trebuie încheiată cu succes și fiecare exercițiu de penalizare trebuie să fie executat corect și complet. Dacă un concurent nu poate continua din motive fizice sau epuizare mentală la oricare parte a traseului, el/ea ar trebui să se retragă din cursă. Toți cei care renunță trebuie să-l anunțe arbitrul de la un obstacol sau mareșalii de cursă. În primul rând ei vor înlătura chipul de cronometrare la fața locului și toate celelalte bande, după care, dacă este necesar, asigură transport la zona festivalului. În caz în care alergătorul renunță pe traseu între obstacole și nimeni dintre organizatori nu i-a înlăturat chipul de cronometrare, trebuie să-l ducă la compania de cronometrare la linia de sosire astfel încât să evite pe drum scanarea chipului său de către covorul de cronometrare.

4.13 Echipament neautorizat
Niciun participant nu trebuie să folosească sau să poarte în nici un moment în timpul evenimentului o piesă grea, cu crampoane sau cu șuruburi metalice, căști, radio sau orice alt dispozitiv audio personal sau orice alt element considerat periculos de arbitrul principal. Dacă nu se prevede altfel în prezentele Reguli, orice încălcare a acestei Secțiuni va conduce la DQ. Este interzisă utilizarea de bastoane turistice, trekking sau ski, vârfuri metalice pe tălpi de încălțăminte etc. De asemenea, orice tip de bastoane naturale găsite pe pistă este interzisă de a fi folosit.

Folosirea pantofilor de alergare cu crampoane din metal/plastic sau alte materiale. De asemenea orice alt instrument de ajutor instalat pe pantofi denumite – ”ajutor tracțiune de zăpadă” sau ”ajutor anti alunecare” . Aceste pantofi și ajutori sunt interzise iarna și de asemenea și vara din motive de siguranță. Alergătorii care vor folosi astfel de pantofi interzise vor fi descalificați.
 
 
5. REGULI SPECIFICE PENTRU SERIILE ELITE ȘI GRUPULUI DE VÂRSTĂ

5.1 Alergătorii Elite/Grupă de Vârstă ( Elite/Age Group ) nu pot accepta niciun ajutor ”extern”. Dacă un concurent acceptă orice ajutor de la persoane din afara cursei, ex. suporteri, spectatori, membru de serviciu sau suporter echipă, inlcluzând asistență medicală oficială pe traseu, ex. bandaj rapid, pachet de gheață, apă de băut de la suporteri, sau dacă cineva dintre suporteri ajută pe el/ea sau îi dă mână de ajutor pe durata trecerii unei obstacole, atunci concurentul pierde dreptul la toate premiile și va fi desemnat cu doar un timp neoficial. El/ Ea va primi doar medalie și tricou. Concurenții Elite/ Grupă de Vârstă nu vor fi penalizați pentru comincare verbală cu personalul medical.

5.2 Dacă pe baza unui material video se dezvăluie că un alergător Elite/Grupă de Vârstă nu a executat corespunzător exercițiile de penalizare, el/ea va fi penalizat/ă cu 30 de secunde pentru fiecare burpee incorect. Dacă materialul video dezvăluie evident că concurentul a executat mai puțin de 20 exerciții de penalize corespunzătoare, el/ea va fi descalificat adițional.

5.3 Protestul/contestaţia oricărui concurent având în vedere rezultatele preliminare, încălcarea normelor sau traseului, ori plângeri pe comportamentul sau faptele altor concurenți poate fi declarate nu mai târziu decât cu 1 oră înainte de ceremonia de premiere sau cum este stabilit în Ghidul de Atlet pentru cursa respectivă.
 
 

6. REGULI SPECIFICE PENTRU BEAST ȘI ULTRA.

6.1 Toți concurenții trebuie să aibă echipamentul obligatoriu, altfel nu vor fi lăsați să participe și vor fi descalificaţi:

a. Surse de hidratare cum ar fi flacon de apă (nu de sticlă), pungă, sticlă de apă din plastic, camelbag (rezervor de apă în formă de geantă), etc.
b. Echipamentul obligatoriu pentru concurenții care iau parte la startul seriei după 11:00 a.m. la Beast este o lanternă frontală. Pentru Ultra – toți concurenții din toate seriile trebuie să aibă o lanternă frontală. Concurenții care nu vor avea acest echipament nu vor fi lăsați să participe deloc.

6.2 Concurenții Ultra va trebui să se încadreze în anumite Ore limite (Cut-off Time) pe traseu, altfel vor fi retrași de pe traseu și vor fi descalificate. Orele limite (Cut-off Times) vor fi anunțate în Ghidul de Atlet pentru fiecare cursă cu minim 14 zile înainte de cursă.
 
 

7. COMPORTAMENTUL UNUI CONCURENT

7.1 Comportament nesportiv
Toți participanți sunt rugați să se comporte în conformitate cu purtarea demnă de un sportiv pe durata întregului eveniment sportiv. Cumportamentul nesportiv este un motiv de descalificare, excludere din competiție, expulzare de un an, sau excludere din toate cursele pentru o viață, depinzând de severitatea erorii și de decizia organizatorilor.

7.2 Certări
Alergătorii nu se pot certa cu arbitrii, marșalii de curse, voluntarii de la obstacole, membrii personalului etc. Certările vor fi considerate comportamente nesportive. Instrucțiunile sau ordinele voluntarilor de la obstacole sau arbitrilor ar trebui să fie îndeplinite fără întârziere, altfel conduc la descalificare. Cu excepție dacă au fost tratați nedrept, au drept să dea un protest când ajung la linia de sosire.

7.3 Alergători înceți
Concurenții înceți trebuie să lasă sportivii mai rapizi să-i depășească. Participanții trebuie să se abțină de la blocarea intenționată sau accidentală, încărcarea, obstrucționarea sau interferența cu progresul unui alt participant. Împiedicarea deliberată în depășire ai alergătorilor mai rapizi la oricare parte a traseului va fi clasificată ca ”comportament nesportiv” și rezultatele DQ.

7.4 Deşeuri/Gunoaiele
Fiecare persoană care aruncă deșeuri pe traseu, în afara punctelor de revitalizare va fi descalificată. Suplimentar punctelor de revitalizare gunoiul poate fi lăsat la obstacolele care sunt echipate cu saci de gunoi sau recipiente din platic.

7.5 Sănătate și siguranță
Dacă un concurent este martor la un accident sau rănire, care necesită atenție medicală imediat, el/ea nu poate continua până când un organizator ajunge la locul respectiv. Eșecul de a furniza ajutor concurentului care necesită asistență medicală va fi considerat ”comportament nesportiv”. Fiecare concurent este cerut să-și ia cea mai bună hotărâre legat de seriozitatea rănii ca să poate decide dacă el/ea ar trebui să rămâne acolo să ajute persoana în dificultate și nevoie, sau să se deplaseze până la obstacolul cel mai apropiat pentru a cere ajutor. Un concurent trebuie să fie conștient că decizia sa în favoarea persoanei rănite poate periclita rezultatele sale de timp. În aceste cazuri un concurent trebuie să ia în cunoștință că recompensarea prin timp adițional pentru pierderea timpului său cauzat de această asistență este posibil, dar nu este garantat.

7.6 Penalizare în Zona Burpee
Sportivii sunt rugați să-și completeze penalizările lor sub formă de burpee în zonele desemnate acestora, pentru că burpees sunt monitorizate de Oficialii de Cursă și/sau de camere video. Oficialii de Cursă vor revizui materialele video să se asigure că toate exerciţiile burpee au fost executate corect de către concurenţii penalizaţi. Zonele burpee sunt desemnate ca zone de siguranță, pentru ca toţi ceilalţi concurenţi să-și pot continua cursa. Blocarea altor sportivi în executarea penalizărilor burpee va fi luat de către organizatori ca ”comportament nesportiv”. Burpee-uriel finalizat în afara zonei Burpee nu vor conta pentru pedeapsa de 30 de burpee.

7.6.1 Executarea exercițiilor Burpee de penalizare incomplete, cu privire la numărul mai puțin de 30 Burpees și executarea lor tehnice. Exercițiul este executat corespunzător când pieptul atinge complet pământul și sportivul sare de pe pământ, astfel încât tălpii piciorului său nu ating pământul.

Așa trebuie făcute Burpees corespunzătoare în toate cursele organizate de CEU:

• Începe cu poziție în picioare
• Intră în poziție ghemuită și pune-ți mâinile pe pământ în fața ta.
• Să-ți lovești picioarele în spatele tău să intri în poziție de flotare.
• Faci o flotare astfel încât pieptul tău să atingă pământul și du-te în sus din nou.
• Să-ți lovești picioarele înapoi sub tine să revii în poziția ghemuită.
• Ridică-te și sari cu corpul îndreptat.
• În timp ce ești în aer, să îţi ridici mâinile deasupra capului tău.

 

Pentru a viziona video cu exemple demonstrative a unei BURPEE corecte

 

Greșeli comune:

• Concurentul nu atingte pământul cu pieptul.
• Concurentul nu sare.
• El/ Ea nu sare cu corpul îndreptat .
• El/ Ea nu ridică mâinile deasupra capului.
• Un concurent nu face setul complet de 30 burpees. Recomandăm să spui cu voce tare fiecare a cincea burpee.

7.6.2 Un concurent este responsabil pentru el însuși/ ea însăși pentru numărarea corectă a exercițiilor de penalizare. El/ea nu poate anticipa ca altcineva să le numere pentru el/ea. El/ea ar trebui să spună cu vocea tare fiecare cincea burpee. Un concurent trebuie să se conforme cu instrucțiunile arbitrului, voluntarului de obstacol. Dacă arbitrul, voluntarul nu recunoaște câteva exerciții, concurentul trebuie să repete exercițiile de penalizare.

7.6.3 Penalități de timp. Dacă lipsesc mai mult de 10 burpee-uri la evenimentele în aer liber sau mai mult de 5 burpee-uri la evenimentele Stadionului, la un singur obstacol, acest lucru va duce la o penalizare de 10 minute.

7.7 Actele de agenți
Conduita oricărui agent activator, cu autoritate aparentă în numele unui participant, poate constitui motive de penalizare a unui astfel de participant în cazul în care comportamentul unui astfel de agent încalcă oricare dintre aceste Reguli. Nu sunt permise spectatori la curse în afara zonelor specifice destinate spectatorilor. Spectatorii includ toți concurenții care au terminat cursa. Stimularea sportivilor (stimularea este definită ca practica care se desfășoară în fața sau alături de un alt concurent) este strict interzisă.

7.8 Participanți neînregistrați
Orice persoană care participă la orice parte a unui eveniment fără să se înregistreze corect și plata oricărei taxe de înregistrare necesare va fi suspendată sau interzisă de la orice Spartan eveniment pentru o perioadă de până la un an.
Orice persoană care ajută în vreun fel un alt atlet să încalce secțiunea 4 prin furnizarea numerelor bib pentru acel atlet, va fi suspendată sau interzisă de la orice eveniment Spartan pentru o perioadă de până la un an.
Orice altă violare a acestei secțiuni poate duce la suspendarea sau interzicerea acesteia de-a lungul vieții
Evenimente spartane.

7.9 Încercare
Toate obstacolele trebuie încercate. O încercare, cel puțin, este definită prin atingerea unui obstacol. În alte cazuri, poate fi inclusă intrarea în apă sau alt teren dificil, pentru a ajunge la obstacolul în sine. Un astfel de teren nu poate fi trecut prin burpee-uri de penalizare, cu excepția cazului în care este recomandat ca fiind acceptabil în briefing-urile înaintea curselor sau în ziua competiției de către personalul /voluntarii de la cursă.

Toți concurenții primesc o încercare de a finaliza fiecare obstacol. Ceea ce definește „încercarea” este prezentată în cadrul regulilor specifice cursei care urmează. Cu toate acestea, de obicei, odată ce ambii picioare au părăsit terenul, veți fi considerați că ați început obstacolul și trebuie să îl finalizați sau să luați pedeapsa.

În cazul eșecului de obstacol cauzat de o interferență fizică semnificativă de la un alt atlet, concurentul afectat poate încerca din nou obstacolul fără nici o penalizare suplimentară după ce a primit permisiunea unui oficial.

7.10 Atingerea Clopotului (Ringing Bell)
Concurenții pot atinge numai clopotele prezente pe ORICE obstacol folosind brațele și mâinile, sau orice altă parte a corpului lor deasupra pieptului. Folosind picioarele sau genunchii pentru a „lovi” clopotul nu este permis. Încălcarea acestei reguli va fi considerată un eșec de obstacol. Concurentului nu i se va permite să încerce din nou obstacolul și trebuie să completeze 30 de burpee-uri sau pedeapsa obligatorie pentru acest obstacol.
 
 

8. REZULTATE ȘI EVALUĂRI:

8.1 Sezonul SR 2019 va avea categoriile următoare: Elită (Elite), Grupă de Vârstă (Age Group) și Open. Premii vor fi pentru Bărbați, Femei în categoria Elită și Open și Echipe. Age Group are recompense doar pentru indivizi – Bărbați și Femei. Categoria Age Group are categorii împărțite după vârstă: 15-17, 18-24, 25-29, 30-34, 35-39, 40-44, 45-49, 50-54, 55-59, 60+. Fiecare categorie de vârstă va avea recompensă pentru cele 3 top bărbați și 3 top femei (doar indivizi). În totalitate vor fi premiate 60 alergători din categoria Age Group.

8.2 Copii Spartani (Spartan Kids) vor fi premiate doar copii cei mai în vârstă, categoria 11-14 ani. Primii trei băieți și primele trei fete vor primi medalii și diplome.

8.3 Sezonul 2019 va avea serii denumite Serii Regionale CEU (CEU Regional Series).La aceste serii vor conta doar punctele particulare de la eveniemntele organizate de către CEU. Pentru rezultatul final vor conta punctele obţinute la cele mai bune patru curse al Serii Regionale. Ultimul eveniment Beast este obligatoriu. Rezultatele finale vor fi publicate după ultimul eveniment – BEAST în Valčianska Dolina. Cei mai buni 10 bărbați și femei din categoria Elite vor fi premiați cu premii în bani.

Lista evenimentelor incluse în Seria Regională CEU:

Nagykanizsa Spartan SUPER 30.3.2019 (HU)
Kutná Hora Spartan SPRINT 13.4.2019 (CZ)
Zakopane Spartan SPRINT 18.5.2019 (PL)
Poiana Braşov Spartan SUPER 3.8.2019 (RO)
Valčianska Dolina Spartan BEAST 7.9.2019 (SK)

8.4 ncurenţii premiate cu bilete gratuite pot folosi biletele în cursa următoare la același disciplină sau la disciplina la un nivel mai mare. Aceste bilete gratuite sunt netransferabile și nu pot fi folosite de alte persoane nici alternativele. Biletul gratuit este valabil un an de la ceremonia de premiere în regiunea CEU.

8.5 La Ceremonia de premieră trebuie să fie prezentă câștigătorul, care nu poate delega un reprezentant. Premiile pentru câștigătorii care nu vor participa personal la ceremonii de premiere vor pierde. Nimic nu va fi trimis prin poștă.

Toți câștigătorii înainte de ceremonia de premiere sunt de acord cu următoarele:
– să se prezinte la verificarea ID pentru a verifica datele personale și datele lor de naștere. Câștigătorii care nu reușesc să treacă sub control de identitate nu vor avea dreptul să participe la ceremonia de decernare a premiilor.
– trebuie să completeze toate documentele financiare necesare.
– să adere la toate controalele Anti-Doping în vigoare la cursa respectivă
– trebuie să poarte tricoul Spartan Finisher pentru ceremonia de premiere pentru a primi premii.

Nerespectarea oricăror dintre acest protocol poate duce la DQ de la eveniment și pierderea
premiului în bani.

8.6 Un concurent este responsabil pentru montarea și purtarea corectă a chipului de cronometrare prin toate puncturile de verificare și la sfârșit.

8.7 Dacă un concurent își pierde chipul său de cronometrare, el/ea trebuie să informeze compania de cronometrare despre acesta imediat la sfârșit. Acest concurent nu va avea timpul său confirmat până la aprobarea Directorului de Cursă.

8.8 Orice pierdere de chip, sau lipsa înregistrării timpului la un punct de control poate conduce la descalificare.

8.9 Marșalii de Cursă pot fi ajutători în confirmarea unui traseu concurentului care și-a pierdut chipul dar nu se reține timpul la punctul de verificare.

8.10 Cursa Spartan își rezervă dreptul de a revizui toate înregistrările video și foto despre cursă și bazat pe aceste materiale poate recurge la schimbarea rezultatelor sau poate descalificarea orice concurent, care nu respectă Regulamentul cursei. Să acorde penalizare de 30 secunde pentru fiecare burpee ratat. Dacă un sportiv face mai puțin de 20 burpee-uri la un singur obstacol, aceasta va fi penalizat cu 10 minute.

8.10.1 Înregistrări video altele decât Spartan: Oficialii curselor nu sunt obligați să ia în considerare înregistrările video, altele decât Spartan, în timpul procesului de examinare.

8.10.2 Penalități de timp
În timpul cursei sau în timpul revizionării de după cursă, în cazul în care se constată că un concurent avut o încercare nereușită în timpul depășirii unui obstacol și nu a executat pedeapsa, va primi o penalizare de 10 minute.

 
 

9. CALIFICĂRI

9.1 Calificări la Campionatul European din 2019

Campionatul European 2019 va avea loc în Dolomiti, Alleghe-Civetta pe 29 iunie 2019.

Toate evenimentele între 30 septembrie 2018 și duminica dinaintea Campionatului European vor putea oferi posibilitatea de a se califica pentru cursa de campionat.

Cine se califică?

• TOP 10 bărbați/ femei din toate cursele Elite (cu roll down) la toate cursele regulate de sezon din Europa.
• Top 10 bărbați / femei din fiecare categorie de vârstă din toate Age Group-urie (fără roll down) la toate cursele sezonului regulat din Europa.

Alte detalii despre procedura corectă de înregistrare pentru CE vor fi publicate pe pagina oficială a organizatorului.

9.2 Calificare pentru Campionatul Mondial din 2019

Campionatul Mondial din 2019 va avea loc în Lake Tahoe, USA, pe 29 septembrie 2019

9.2.1 Puncte de calificare:

• TOP 10 bărbați și TOP 10 femei de la Elite din clasamentul regional CEU cu roll-down

• TOP 3 bărbați și TOP 3 femei din Age Group din clasamentul regional al CEU Seriesfinal cu roll-down.

• TOP 20 de bărbați și TOP 20 de femei din Elite și Age Group din Campionatul European cu roll-down.

Locurile din categoria Elite sunt puține, cu doar 600 de locuri totale de elită disponibile (300 de bărbați / 300 de femei). Există doar 2000 de locuri pentru Age Group (200 pe grupe de vârstă, 100 de sex masculin / 100 de femei).
Vor exista 10 categorii de grupuri de vârstă în 2019, cu noi subcategorii 30-34, 35-39, 40-44 și 45-49, 50-54, 55-59 și 60+

9.2.2 Locuri:

a) Toți sportivii de la Elite (masculin sau feminin) care au fost clasați anterior la Campionatul Mondial Spartan câștigă un loc automat de calificare la toate Campionatele Mondiale ulterioare.

b) Orice sportiv Elite de sex masculin sau de sex feminin care se clasează în Top 10 la Campionatul Mondial din 2018 câștigă un loc automat în Campionatul Mondial din 2019.

c) Toți sportivii de la Elite care au fost clasați pe primul loc la Campionatul Spartan sau la National / Regional Series (de exemplu, European, America de Nord, US National Series, Ultra World Championship) începând din 2016 câștigă un loc automat la Campionatul Mondial din 2019.

d) Orice sportiv din Age Group care se plasează pe primul loc în categoria lor la Campionatul Mondial din 2018 câștigă un lot automat în Campionatul Mondial de la 2019.

e) Spartan HQ își rezervă dreptul de a invita orice alți sportivi care au un profil semnificativ pentru orice eveniment de campionat.

2019 Campionatul mondial, powered by Rakuten, apare acum în timpul săptămânii de roll-down.

Săptămâna roll-down este urmată după ceremonie:
• Imediat după premiile Age Group la toate Seriile Naţionale + Campionate
• Rulează până duminica următoare.
• De exemplu: Campionatul de Nord-America începe de la 25 august 2019, săptămâna de lansare a Campionatului European începe în 30 iunie 2019.

Oportunitate de înregistrare imediată:
• Având în vedere sportivii prezenți la eveniment cu roll-down.
Invitații prin e-mail calificate:
• Invitațiile trimise prin e-mail pentru toate locurile rămase post on-site roll-down.
• Invitația prin e-mail cu un cod unic.
• Invitația prin e-mail trimisă celorlalți sportivi calificați.

9.3 Calificarea pentru Campionatul TrifectaWorld 2019.

Campionatul Mondial Trifecta 2019 va găzdui Sparta, Grecia pe 1 noiembrie 2019.

Pentru a vă califica pentru TWC, trebuie să completați un Trifecta fie în 2018, fie în 2019 – înainte de data cursei TWC. Nu trebuie să fi finalizat un Trifecta înainte de a finaliza procesul de înregistrare, dar puteți doar să completați în Sparta dacă ați finalizat un Trifecta înainte de acel eveniment.

Înregistrările pentru TWC 2019 sunt deschise la 1 ianuarie 2019. Dacă ați terminat un Trifecta în 2018, veți primi un e-mail înainte de această dată pentru a vă putea înscrie la 1 ianuarie 2019.

Dacă nu ați primit email-ul până la acea dată, vă rugăm să trimiteți un e-mail în limba engleză la adresa info@spartanrace.gr cu numele, prenumele, data nașterii și cursele pe care le-ați finalizat în 2018 pentru a vă completa Trifecta. Odată ce a fost verificat că ați finalizat un Trifecta, veți primi o parolă pentru a accesa înregistrarea.

Începând cu data de 15 ianuarie 2019, înregistrărle vor fi deschise pentru alergătorii care nu au terminat Trifecta anul trecut, dar intenționează să completeze în 2019. Dacă nu finalizați un Trifecta înainte de 31 octombrie 2019, veți fi automat eliminat din înregistrarea evenimentului și nu veți fi eligibil de a participa. Nu există rambursări în acest eveniment, prin urmare, vă rugăm să nu vă înscrieți decât dacă sunteți sigur că veți finaliza Trifecta înainte de 31 octombrie. Nu există excepții.

Există doar 2.000 de locuri disponibile pentru acest eveniment. Înregistrarea va fi după regula primul venit, primul servit, prima dată primind accesul la eveniment finaliștii Trifecta 2018.

9.4 Calificarea pentru Campionatul Mondial Ultra 2019.

Sistemul de calificare pentru Campionatul Mondial Ultra 2019 este următorul:

9.4.1 Toți competitorii înregistrați la Campionatul Mondial Ultra din 2018 au câștigat automat intrarea.

9.4.2 Toți cei care s-au calificat în categoriile Elite, Age Group, Open în 2018, care nu au participat la Campionatul Mondial Ultra 2018, primesc o intrare „a doua șansă” prin e-mail în ianuarie 2019.

9.4.3 Regulile de calificare rămân aceleași pentru toți concurenții Ultra 2019, cu timpi de terminare pentru Elite (10 ore), Age Group (13 ore) și Open (16 ore), cu o decalaj de mijloc 8 ore.

9.4.4 Pentru a fi eligibil pentru intrarea în Campionatul Mondial Ultra 2019, concurenții bărbați și feminini trebuie să completeze un Ultra în următoarele perioadei de cut-off, indiferent de locația cursei, lungimea, tipul de teren sau condițiile de mediu:
○ Elite – primul loc + 15%
○ Age Group (toate categoriile) – primul loc + 20%
○ Open – un timp de finalizare nu mai mare de 16 ore

9.5 Calificări pentru Campionatul Mondial de Copii 2019

Sistemul de calificare pentru Campionatul Mondial de Copii din 2019 este simplificat. Orice copil care a terminat o cursă competitivă pentru copii în 2019 se califică automat pentru a participa la Campionatul Mondial.

 
 
10. ECHIPE

Spartan recunoaște două categorii de Echipe

10.1 Echipe create pentru a obține reduceri de grup.

În sistemul de înregistrare pot beneficia de reduceri de grup pentru înregistrare care depind de numărul membrilor echipei dvs.

4-14 membri cu 10% reducere
15 + membri cu 15% reducere

Astfel de echipe pot fi create la toate evenimentele regulate din sezon pe teritoriul CEU. Echipele pot participa în orice categorie – Elite, STG și Open, cu excepția Age Group. Pentru sezonul 2019 echipele Elite vor fi evaluate, dar premiile au fost anulate.

Rezultate pe echipă:

a. Fiecare echipă constând din 4 sau mai mulți membri va fi inclusă automat în evaluare pe echipă. Pentru a fi evaluat, echipa trebuie să aibă minim 4 membre care au terminat cursa.

b. Timpul fiecărei membru din echipă va fi înregistrat

c. Doar timpul celor primi patru membri vor fi incluse în evaluarea totală a echipelor. Decisiv pentru clasamentul echipei va fi timpul sportivului al patrulea din echipa care trece linia de sosire. Nu vorbim despre cele mai bune 4 sau mai multe indivizi ci despre echipa cu efortul cel mai bun. Deci alergați împreună prin cursă ca o echipă și veți primi un timp de echipă mai bun.

d. Echipele pot fi împărțite în diferite serii și nu trebuie să alerge împreună.

e. Echipele pot fi mixate – bărbați și femei împreună.

f. Un concurent înregistrat ca un individ nu poate fi evaluat și premiat ca și un membru a unei echipe.

10.2 Echipe pentru calificarea în Campionatul Mondial

Astfel de echipe sunt create numai pe evenimente speciale. Echipele se concurează doar în categoria specială Teams.

a. Trei sportivi per echipă.

b. Echipele trebuie să fie de un singur gen – toți bărbații sau toți femei.

c. Toți trei membri ai echipei trebuie să fie cetățeni (deținători de pașapoarte) din aceeași țară și
trebuie să concureze împreună la același eveniment (fără calificări separate).

d. Competitorii trebuie să poată furniza dovada cetățeniei la cererea oficialilor spartani
și /sau personalului.

e. O convenție de numire se aplică pentru echipele care intră în evenimentele de calificare. Numele fiecărei echipe dată la înregistrare trebuie să includă întotdeauna țara de cetățenie a membrilor săi ca primul cuvânt al echipei. De exemplu, Australia Dusty Kangaroos, SUA Johnsteam4, Singapore Warriorz.

f. Competitorii nu trebuie să trăiască în țara lor de cetățenie pentru a se califica la
reprezintă țara lor. Expatriați și turiști pot concura în străinătate, dar în cadrul lor
pentru a se califica pentru a reprezenta țara lor de origine.

g. În cazul în care sunt necesare mai multe repetări ale unui obstacol, toți membrii echipei trebuie
să facă cel puțin o repetare. Repetările ulterioare pot fi completate de oricare dintre membrii echipei.

h.Toate obstacolele trebuie să fie încercate de toți membrii echipei.

i. Asistența nu este permisă la orice obstacol, dacă nu se specifică altfel.
– Aceasta include manipularea intenționată a oricăror elemente îndoielnice sau aplecare obstacole cum ar fi cowbells, sau elemente agățate de multi-rigs, twister sau platinum rigs. platforme de platină.

j. În cazul în care este permis, un concurent poate primi sau acorda asistență numai în cadrul echipei proprii. Nu este permis nici un ajutor extern.

k. Membrii echipelor sunt în măsură să completeze obstacolele în același mod ca și curse individuale – Aceasta înseamnă că întâi veniți mai întâi în orice rând, cu excepția cazului în care există rând destinat echipelor.
– Orice membru al echipei poate folosi orice rând deschis, fără a fi nevoie ca toți utilizatorii să foloseasca același rând
– Membrii echipei pot incepe obstacolul oricând, fără a mai fi nevoie să asteptați un anterior
membru pentru a finaliza sau a eșua obstacolul
– O echipă poate să facă parte numai din membri calificați la Campionatul Mondial de Echipă. În cazul unui membru al echipei care nu este în măsură să-și reprezinte echipa din cauza bolii sau vătămare, echipa poate face apel la înlocuirea lor de urgență prin contactarea cs@spartan.com și asigurarea că persoana respectivă este înregistrată. În cazul altuia membrul nu poate finaliza, întreaga echipă va fi descalificată, iar echipa următoare va fi calificată în locul lor.

TIMPURI ȘI SANCȚIUNI

(a) Timpul de terminare al fiecărei echipe se bazează pe media tuturor celor 3 membri.

(i) Concurenții A, B și C concurează împreună ca o echipă.
(ii) O finisare în 1:10:15, B în 1:10:25 și C în 1:10:55.
(iii) Ora finală a echipei este de 1:10:31.

(b) Toți membrii echipei trebuie să termine în termen de 1 minut unul de altul sau de echipa este descalificată.

(c) Unul sau mai mulți membri care nu reușesc să termine cursa, duce la excluderea tuturor celor 3 membri.

(d) Dacă un membru al echipei își pierde cipul de sincronizare, se va obține un rezultat neoficial calculat manual. Întreaga echipă devine neeligibilă pentru plasarea pe podium.

(e) Toți membrii echipei trebuie să încerce fiecare obstacol. Omiterea obstacolelor sau completarea
burpee-urilor fără o încercare nu este permisă, și duce la DQ.

(f) Fiecare membru al echipei care nu reușește un obstacol cu burpee, trebuie să facă 30 burpee-uri.
(i) 90 burpee-uri este pedeapsa maximă pe care orice echipă o poate primi pe obstacol.
(ii) Orice membru al echipei poate începe să execute o pedeapsă de burpee de îndată ce nu reușește obstacolul, atâta timp cât se află în zona de burpee desemnată.
(iii) Burpee-urile nu pot fi împărțite între membrii echipei. Fiecare membru al echipei care nu reușește să treacă un
obstacol, este responsabil pentru completarea de 30 de burpee în mod individual..

(g) Toate burpee-urile ar trebui să fie executate în zona de burpee desemnată lângă obstacole, în loc vizibil pentru cameră sau sub îndrumarea unui Oficial Spartan.
(i) În cazul în care echipele concurează în categoria Open, unde este o zonă separată de burpee pentru echipe, poate să fie desemnat un oficial pentru a focusa asupra echipelor.

(h) secțiunile specifice ale cursului, care sunt tehnice, îndepărtate sau supuse unor cerințe unice de protecția mediului pot include timpi de tăiere, la discreția Directorului de cursă și echipa QM.

Instrucțiuni specifice pentru echipele de a trece un obstacol citiți AICI în Manualul de obstacole special pentru echipe:

 
 

11. PREMII PENTRU CÂȘTIGĂTORI

Pentru sezonul 2019 pentru toate evenimentele regulate au fost aprobate aceste premii: Apăsați aici.

Premii SERII REGIONALE CEU 2019 pentru categoria ELITE
În Seria Regională, vor participa doar categoriile Elite – individual, sumele sunt brute!

1. loc 700 €, trofeu
2. loc 600 €, trofeu
3. loc 500 €, trofeu
4. loc 400 €, trifecta bilet gratuit 2020
5. loc 350 €, 1 bilet gratuit la Beast
6. loc 300 €, 1 bilet gratuit la Beast
7. loc 250 €, 1 bilet gratuit la Super
8. loc 200 €,1 bilet gratuit la Super
9. loc 150 €, 1 bilet gratuit la Sprint 2020
10. loc 100 €, 1 bilet gratuit la Sprint 2020

PREMII 2019 – SERIA REGIONALĂ PENTRU AGE GROUP

Premii pentru cele mai bune 3 Age Group individual bărbați/femei în fiecare grupă de vârstă (10 grupe) de la CEU Seria Regională:

Locul 1: 200 €, trofeu și 1 bilet gratuit la Beast 2020
Locul 2: 150 €, 1 bilet gratuit 1 la Super 2020
Locul 3: 100 €, 1 bilet gratuit la Sprint 2020

Total 60 de persoane vor fi premiate în Age Group.

Alte premii

TEAM CHALLENGE pentru WC (ocazional la evenimentele selectate)

Locul 1 – 300 de euro pentru toate echipele, trofee și bilet gratuit pentru Beast gratuit pentru fiecare membru
Locul 2 – 210 euro pentru toată echipa, bilet gratuit la Super pentru fiecare membru
Locul 3- 120 de euro pentru toată echipa, bilet gratuit la Sprint pentru fiecare membru

Toate biletele gratuite sunt valabile numai pentru evenimentele CEU! Premiile financiare sunt premii calculate brut.

Premiu FairPlay
Premiul nu trebuie să fie acordat la fiecare cursă. Este acordat ocazional pentru comportament în special onorabil, uman și sportiv.

 
 

12. PROTESTE/CONTESTAŢII

12.1 Înainte ca rezultatele să fie considerate finale, va fi nevoie de un proces de examinare video oficial peloc. Prin urmare, rezultatele finale ale unei curse nu pot fi postate pe site imediat, în așteptarea
acestei revizuiri oficiale.

12.2 Penalizările găsite în timpul acestei revizuiri sunt afișate în timp real pe monitoarele de afișare din cortul de Rezultate în timpul procesului oficial de examinare video post-Race. Este responsabilitatea sportivilor de a verifica aceste monitoare pentru afișarea penalizărilor până la ceremonia de decernare a premiilor, în cazul în care ar dori să protesteze împotriva oricăror sancțiuni aplicate de către șeful oficialilor.

12.3 Oficialul de competiții își rezervă dreptul de a continua urmărirea penală după eveniment și pentru cei care nu sunt prezenți sau care nu sunt disponibili în timpul evenimentului.

12.4 Competitorul trebuie să determine dacă i sa acordat o pedeapsă în timpul evenimentului și o protestează în perioada permisă de protest.

12.5 Protestul oficial al oricărui concurent având în vedere rezultatele preliminare, DQ, penalități, încălcarea normelor sau traseului, ori plângeri pe comportamentul sau faptele altor concurenți poate fi declarat nu mai târziu decât cu 1 oră înainte de ceremonia de premiere sau cum este stabilit în Ghidul de Atlet pentru cursa respectivă.

12.6 Proteste oficiale ar trebui să fie declarate verbal, direct Directorului de Cursă.

12.7 Înaintea protestului oficial taxa de protestare (30 €) trebuie plătită la biroul de Înregistrare.

12.8 În cazul protestei justificate taxa va fi returnată.

12.9 Spartan își rezervă dreptul de a schimba în mod definitiv clasamentul sau decizia zilei după eveniment, în cazurile de comportament nesportiv și / sau intenționat sau rău intenționat, încălcarea regulilor, incluzând, dar fără a se limita la, eșecul oricărui control antidoping și droguri, Protocolul de control administrat de Spartan Race sau o terță parte desemnată de Spartan Race.
 
 

13. SANCȚIUNI ANTIDOPING

Distribuirea premiului în bani trebuie să respecte următoarele standarde:

(a) Fiecare concurent Spartan Race recunoaște probabilitatea ca controalele anti-doping să fie administrată la un anumit Eveniment Spartan și că a revizuit și a acceptat Lista substanțelor interzise ale Agenției Mondiale Anti-Doping (WADA). Această listă poate fi găsită aici: h ps: //www.wada-ama.org/en/content/what-is-hibited

(b) Orice concurent Spartan Race care demonstrează sau întoarce cu un test pozitiv pentru WADA
Substanța interzisă, va primi următoarele sancțiuni:
(i) Prima infracțiune: interdicția de 2 ani de la toate evenimentele Global Spartan.
(ii) A doua infracțiune: interdicția pe viață a tuturor evenimentelor Global Spartan.
 
 

14. DEZASTRU NATURAL SAU MĂSURI DE SIGURANȚĂ

În caz de vreme nefavorabilă sau alt dezastru natural, ori alte motive de organizare sau tehnice, organizatorii Cursei Spartane îș rezervă dreptul de a schimba, modifica o parte a traseului sau tot traseul , de asemenea și câteva obstacole, sau a suspenda ori termina cursa întreagă pentru a păstra sănătatea și siguranța participanţilor, organizatorilor și a suporterilor. În cazul în care concurenții sunt rugați să suspendă sau să-și termină activitatea pentru motivele menționate mai sus, aceștia trebuie să o facă imediat.

Orice instrucție despre ziua cursei, verbală sau scrisă, date în mailuri, informări înaintea cursei sau de către voluntarii și/ori marșalii de curse vor înlocui regulile din acest manual.

Aceste reguli nu sunt finale și vor fi modificate în continuu, actualizate și îmbunătăție de Directorul de Cursă, depinzând de situație.

Ultima actualizare: 10 aprilie 2019.